[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul „Șor”: Tot mai mulți oameni aderă la formațiune. Numărul acestora este de peste 50 mii
26 Decembrie

Partidul Politic „ŞOR” îşi consolidează forţele. De această dată, în jur de 900 de simpatizanţi ai formaţiunii din nordul țării au devenit membri cu acte în regulă, transmite CURENTUL cu referire la un comunicat de presă.

Prezent la eveniment, liderul Partidului Politic „ȘOR”, Ilan Șor a declarat că formațiunea pe care o conduce își propune relansarea economiei în cel mai scurt timp, iar după alegerile parlamentare din 2019, modernizarea infrastructurii va continua în toată țara.

„Principalul scop al partidului este să extindem în toată ţara proiectele pe care le-am implementat în Orhei. Aşa cum locuinţele sociale pe care noi astăzi le oferim locuitorilor din Orhei pentru 35 de ani în credit, cu zero procente dobândă, a câte 500 de lei pe lună, şi capitalul matern pentru naşterea primului copil care este de şapte mii de lei, iar pentru al doilea, al treilea, oferim câte 10 mii de lei. Alt proiect este restaurarea totală a grădiniţelor, cum se întâmplă în Orhei cu paşi rapizi”, a declarat Ilan Şor.

Programul politic al formațiunii prevede soluții și pentru renașterea satului moldovenesc.

„Statul este obligat să se implice mai activ în relansarea economiei. În concret, propunem instituirea monopolului din partea statului la importul de carburanți și produse din tutun. Acest lucru nu doar că va aduce bani în buget, dar va permite și controlul prețurilor la produsele petroliere atât de necesare fermierilor. Partidul „ȘOR” mai vine cu o soluție pentru renașterea satului moldovenesc. Singura cale de a restabili infrastructura în mediul rural este restabilirea colhozurilor. Sigur că acest lucru trebuie făcut benevol”, a mai menționat liderul Partidului „ȘOR”.

Amintim că recent, în comuna Jora de Mijloc, al cărui primar este vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Marina Tauber a fost relansat primul colhoz modern, după mai bine de 27 ani. Cooperativa agricolă, întitulată „Comuna de Vis” a fost fondată la inițiativa locuitorilor din cele 4 localități ale comunei.

Printre proiectele inițiate de formațiune se numără capitalul matern. Astfel, la nașterea primului copil, fiecare familie primește o indemnizație de 7 mii de lei, iar pentru următorii câte 10 mii de lei.

„Moldova e casa mea”, este un alt proiect al formațiunii. În cadrul acestuia, diaspora din Italia primește asistență socială și juridică privind reîntoarcerea în Patrie. La revenire, persoanele beneficiază de înlesniri și indemnizații în transport, achitarea serviciilor și scutiri fiscal. Cel mai important lucru este faptul că persoana este asigurată cu un loc de muncă și primește 500 de euro.

„Locuințele sociale”, o altă inițiativă. Fiecare familie tânără beneficiază de un credit pe un termen de 35 de ani, fără achitarea dobânzii și o rată de doar 500 de lei lunar.

Printre alte programe sunt reparațiile capitale ale instituțiilor preșcolare, reparația drumurilor, iluminarea stradală și reparația scuarurilor și parcurilor.

Președintele Ilan Șor promite că astfel de proiecte vor fi implementate în toate localitățile unde Partidul Politic „ȘOR” va ajunge la guvernare.

În prezent, Partidul Politic „ŞOR” numără peste 50 de mii de membri în toată ţara, situându-se pe locul doi după numărul de persoane în rândul formațiunilor politice din țară.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților