[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul „ȘOR” se ține de cuvânt: Drumurile din Lopatna, reabilitate pentru prima dată
1 August

Încă o promisiune realizată de Partidul Politic „ȘOR”. Comuna Jora de Mijloc, tot mai aproape de a deveni o localitate de vis pentru mulți alți locuitori ai țării. Locuitorii comunei Lopatna din Jora de Mijloc se pot bucura acum de drumuri mai bune, transmite CURENTUL.

În localitate, au fost date în exploatare cele cinci artere principale care duc la instituțiile din sat și care nu au fost asfaltate niciodată. Dacă până acum, sătenii erau nevoiți să meargă prin noroi până la genunchi, de acum încolo, oamenii se pot bucura de drumuri bune, cu semne de circulație.

La evenimentul de inaugurare a fost prezent, primarul de Orhei și președintele Partidului Politic ”ȘOR”, Ilan Șor, cel care s-a angajat personal să schimbe infrastructura din localitate, primarul comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber, dar și oaspeți.

Ilan Șor a fost întâmpinat cu pâine și sare, iar sătenii s-au bucurat de un concert pe măsură, cu participarea mai multor interpreți autohtoni. Copii s-au distrat cu clovni. Iar seara a culminat cu un show de artificii.

Ilan Șor a declarat că „vom face din comuna Jora de Mijloc o comună de vis. O comună cu drumuri frumoase, cu iluminat stradal, cu parcuri și cel mai important, o comună cu un buget mare. Eu întotdeauna spun că nu voi construi Europa, eu voi construi Moldova pentru că avem țara noastră, tradițiile noastre și trebuie să o construim așa cum vrem noi ca ea să fie”.

Primarul comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber a spus că astăzi locuitorii comunei asistă la un eveniment istoric.

„Lopatna nu a văzut atâta asfalt cât toată lumea vede astăzi. Eu sunt bucuroasă să văd zâmbetele copiilor și locuitorilor care au la ziua de astăzi posibilitatea să iasă din case chiar dacă plouă, chiar dacă timpul de afară nu este unul favorabil”.

Drumul, care are o lungime de 2 km și care duce spre grădiniță, nu a fost asfaltat niciodată. Potrivit proiectului, arterele au fost acoperite cu un strat de pietriș de 15 cm și cu 6 cm de asfalt. Pentru finisarea lucrărilor, au fost utilizate 560 de metri cubi de pietriș și 1.200 de tone de asphalt, fiind antrenați în jur de 30 de muncitori.

Amintim că, în mai puțin de o lună, vicepreședinta Partidului ȘOR, Marina Tauber, primarul comunei Jora de Mijloc, a reușit implementarea mai multor proiecte sociale. Până la renovarea drumului din Lopatna, satul a fost dotat cu iluminare stradală pe timp de noapte în proporție de 100%. Lucrările au fost realizate într-un timp record de două săptămâni.

Marina Tauber a învins la alegerile locale noi din comuna Jora de Mijloc din primul tur, cu peste 60% din voturi, grație unui program concret de modernizare a localității.

Platforma electorală a Marinei Tauber presupune modernizarea totală a infrastructurii locale, reparația capitală a drumurilor, instalarea unui sistem de iluminat stradal, deschiderea magazinelor și farmaciilor sociale, precum și investiții în economia Jorei de Mijloc. Ea i-a asigurat pe locuitorii comunei că Jora de Mijloc, în decurs de un an va deveni o localitate model pentru Republica Moldova. Această promisiune a fost garantată personal de liderul Partidului ȘOR, primarul de Orhei, Ilan Șor.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților