[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul ȘOR a devenit membru al uneia dintre cele mai influente familii politice europene – ACRE
9 Iunie

Partidul Politic „ȘOR” a devenit membru al uneia dintre cele mai proeminente și mai importante familii politice europene – Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ACRE), care reunește europarlamentari și formațiuni politice aflate la guvernare în mai multe state, transmite CURENTUL.

Documentul de aderare a fost semnat de vicepreședintele Partidului ȘOR, Marina Tauber, în cadrul unui eveniment public – Summit-ului Alianței Conservatorilor și Reformiștilor Europeni desfășurat pe 8-9 iunie la Baku, Azerbaidjan. Liderul formațiunii, Ilan Șor a venit cu un mesaj de gratitudine. „Partidul Șor a devenit membru al uneia dintre cele mai proeminente și mai importante familii politice europene – Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni”, a scris Ilan Șor pe pagina sa de Facebook.

Peste 30 de formațiuni politice importante din toate colțurile lumii sunt membre sau au o colaborare strânsă cu ACRE. „Printre acestea sunt Partidul Republican de guvernământ din SUA, Partidul Conservator din Marea Britaniei, Mişcarea „Likud” din Israel, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării din Turcia, Partidul de Drept şi Justiţie din Polonia, precum şi multe alte partide influente din diferite ţări europene.

„Suntem un partid tânăr, şi o astfel de recunoaştere reprezintă un impuls puternic pentru noi a ne dezvolta şi a munci în beneficiul tuturor locuitorilor din Moldova(…). Dragi prieteni, istoria Partidului „ȘOR” abia începe – şi foarte curând, vă vom surprinde din nou!”, a concluzionat Ilan Șor.

Summit-ul ACRE de la Baku a reunit numeroși factori de decizie guvernamentali, din politică, domeniul afacerilor, mediul academic și sectorul non-profit din întreaga Europă și din lume. Printre subiectele principale dezbătute în cadrul evenimentului se numără Economia digitală; Libertatea economică; Conectivitate prin transport; Transformarea educației; Guvernarea locală; Securitatea energetică.

Partidul Politic ȘOR este una din cele mai tinere formațiuni politice din Republica Moldova. Potrivit sondajelor de opinie, formațiunea este cotată cu cel puțin 6%, ceea ce îi asigură accederea în viitorul Parlament, la alegerile parlamentare de la sfârșitul acestui an.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților