[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul Liberal va înainta un proiect de lege pentru suspendarea lui Igor Dodon de la conducerea RM
21 Septembrie

Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a cerut astăzi suspendarea din funcție a Președintelui Republicii Moldova și organizarea unui referendum. Potrivit lui, în acest sens va fi elaborat un proiect de hotărâre ce va fi înaintat în Parlament, informează CURENTUL.

Mihai Ghimpu, liderul partidului PL, a accentuat că Igor Dodon trebuie să fie tras la răspundere pentru declarațiile făcute la adresa unioniștilor.

„Am propus, cu ceva timp în urmă, un proiect de hotărâre privind suspendarea din funcție a actualului președinte, Igor Dodon, și organizarea unui referendum în acest sens, pentru că încalcă Constituția țării. El nu a devenit proiect pentru că nu ne-au ajuns atunci semnături, și atunci nu au reacționat colegii, sper ca acum să îl ducem la bun sfârșit și să semneze mai mulți colegi din Parlament. Sunt încălcări grave, în primul rând – când a făcut unioniștii lepădături”, a spus Ghimpu.

Totodată, liberalul a enumerat articolele pe care le încalcă Igor Dodon. „Articolul 10 din Constituție prevede ca fiecărui cetățean să i se garanteze dreptul de a-și alege identitatea, cu atât mai mult că noi nu alegem, noi suntem prin moștenire români, iată de ce trebuie suspendat. Următorul – articolul 8, ce include respectarea dreptului internațional, ce prevede ca acordurile ratificate de Parlament și tratatele să prevaleze asupra Constituției și noi avem acord cu NATO, și noi avem acord de colaborare, și dumnealui a interzis participarea trupelor militare la exercițiile militare petrecute în Ucraina.

O să atacăm în judecată președintele, pentru că ne-a făcut lepădături – aici ține ține de demnitatea și onoarea unioniștilor”, a declarat liderul PL.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților