[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul „Casa Noastră – Moldova” are o nouă denumire
3 Iunie

Partidul „Casa Noastră – Moldova” și-a schimbat denumirea în Partidul Stânga Europeană, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al partidului, a fost ales și noua componență a Consiliului Republican, au fost operate modificări în statutul formațiunii și schimbată simbolica.

Președintele Partidului Stânga Europeană a fost ales Grigore Petrenco, iar prim vice-președintele partidului – Alexandr Roșco.

„Partidul Stânga Europeană este unui de ideologie de stânga, deschis pentru orice cetățean care împreună cu noi împărtășesc ideile echității sociale, drepturile omului și libertățile acestuia, democrație, internaționalism, antifascism, feminism și eco-socialism. Ne-am pus drept scop să adunăm în jurul nostru puterile progresiste ale societății, toți cei, care merg pe ideea de stânga pentru dezvoltarea societății moldovenești”, se spune în comunicat.

Totodată, Partidul Stânga Europeană punctează că, „prima obligație politică pe care o au este demontarea regimului Plahotniuc, lustrația uzurpatorilor, restabilirea funcționării instituțiilor democratice și crearea condițiilor pentru desfășurarea alegerilor libere și democratice la toate nivelurile de guvernare”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților