[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partid: „Îi solicităm domnului Președinte Traian Băsescu să sprijine candidatura Maiei Sandu la șefia Capitalei ”
16 Martie

Conducerea Mișcării Antimafie a organizat o conferință de presă cu tema „Declarație de presă privind alegerile locale”, informează CURENTUL.

Vicepreședintele Mișcării Antimafie, Daniela Bodrug, a venit cu un apel către liderul PAS, dar și alte partide politice din Republica Moldova.

„Cerem Maiei Sandu să acționeze prompt, cât nu e prea târziu și să-și înainteze candidatura pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Cerem Partidului Liberal și Platformei DA să-și retragă candidații din cursa electorală, necondiționat, și fără încercări de identificare a unor soluții negociate cu PAS. Solicităm altor partide pro-europene și unioniste să nu-și propună candidați pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Îi solicităm domnului Președinte Traian Băsescu să sprijine candidatura Maiei Sandu. Facem apel către membrii Partidului Democrat, să renunțe la complicitatea lașă cu liderii lor de partid, să depășească starea lor de ostatici ai lui Vlad Plahotniuc, să nu participe în jocurile lui odioase și să nu sprijine candidatura acestuia pentru funcția de primar al municipiului Chișinău – Silvia Radu”, a menționat aceasta.

Prin urmare, ea a comunicat necesitatea înaintării candidatului Maia Sandu la primăria Capitalei. „Există pericolul real, ca pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, forțele anti-europene și anti-românești, să dețină controlul asupra Capitalei. Maia Sandu este liderul politic care în virtutea unor circumstanțe politice favorabile, are la moment cel mai mare sprijin electoral și nu are voie să stea în expectativă atâta timp. Pentru ea este o infracțiune morală să nu acționeze prompt, hotărât și cel mai important – în timp util. Este descalificant să creadă că ar avea datorii politice de achitat pentru voturi virtuale primite în dar de la partenerul politic Andrei Năstase”, a declarat Bodrug.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților