[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partid cu filială în Moldova: „Partidul condus de Vitalia Pavlicenco, nu reprezintă partidul istoric și nu are aprobarea noastră de a folosi sigla și numele”
25 Aprilie

Ca urmare a înscrierii Alexandrei Can în cursa pentru primăria Chișinăului din partea Partidului Național Liberal (PNL) condus de Vitalia Pavlicenco, PNL Diaspora RM a venit cu câteva precizări, informează CURENTUL.

Printr-un comunicat de presă, Președinte PNL Diaspora Republica Moldova, Adrian Dupu, amintește că, PNL, partid românesc, continuatorul partidului înființat în 1875 și condus de Ion C Brătianu, are în Republica Moldova o filială organizată conform statutului sub denumirea de PNL Diaspora Republica Moldova.

„Partidul condus de Vitalia Pavlicenco, care folosește numele nostru și sigla veche a partidului nostru, nu reprezintă partidul istoric și nu are aprobarea noastră de a folosi sigla si numele. Prin urmare Partidul Național Liberal, dorește să aducă la cunoștință faptul că nu susține și nu sprijină sub nici o formă candidatura dnei Can la primăria Chișinău. Orice asociere a numelui partidului condus de Vitalia Pavlicenco și Partidul Național Liberal condus de Ludovic Orban este fără girul PNL”, a precizat Adrian Dupu.

Totodată, el a reamintit că, PNL colaborează în Republica Moldova cu partidele care fac parte din familia Partidului Popular European, și anume: PLDM, PPDA și PAS. „Partidul National Liberal și-a anunțat, prin vocea președintelui Ludovic Orban, susținerea pentru candidatul comun al partenerilor noștri, Andrei Năstase”, a mai spus Dupu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților