[ X ]
[ X ]
[ X ]
Participanții la mitingul PSRM au votat o Rezoluție. Iată ce conține documentul
18 Noiembrie

În cadrul mitingului organizat astăzi în Piața Marii Adunări Naționale, membrii și simpatizanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au votat o Rezoluție, ce are la bază zece obiective prioritare, transmite CURENTUL.

Potrivit Rezoluției, în ultimii 9 ani, Republica Moldova a pierdut timp pentru o dezvoltare normală și durabilă.

„Avem nevoie de o altă guvernare și alte priorități. Astăzi, în Piața Marii Adunări Naționale, noi, Partidul Socialiștilor, anunțăm 10 obiective prioritare pe care ne angajăm să le implementăm în cadrul noului Parlament al țării.

1. Majorarea salariului mediu până la 600 de euro, iar pensia medie – până la 300 euro. Vom micșora vârsta de pensionare și vom indexa pensiile cel puțin de două ori pe an.

2. Asistență medicală gratuită. Noi vom stopa complet închiderea spitalelor și a policlinicilor!

3. Învățământ de stat gratuit – de la învățământ preșcolar, până la cel superior. Noi vom opri închiderea școlilor și grădinițelor!

4. Nu vom permite lichidarea raioanelor și a primăriilor! Noi nu vom permite trecerea la județe și reforma administrativă în general.

5. Politică externă echilibrată. Noi vom restabili parteneriatul strategic cu Federația Rusă la toate nivelurile și vom obține statutul de membru deplin al Uniunii Economice Euroasiatice. Vom asigura o cooperare reciproc avantajoasă cu Uniunea Europeană

6. Neutralitate. Noi nu vom permite aderarea la NATO și vom realiza închiderea oficiului NATO din Chișinău.

7. Reîntregirea țării. Noi vom soluționa problema transnistreană, împreună cu liderii regiunii Transnistrene și cu implicarea actorilor-garanți internaționali ai formatului.

8. Interzicerea partidelor și mișcărilor unioniste. Noi vom întoarce în școli disciplina „Istoria Moldovei”.

9. Protejarea valorilor tradiționale. Noi vom apăra Ortodoxia – religia noastră tradițională și vom pune capăt ideologiei anti-familiale în țara noastră!

10. Republică prezidențială, putere a poporului și statul de drept. Președintele ales de popor va forma guvernarea și puterea verticală executivă.

Suntem convinși, populația din majoritatea localităților din țara noastră vor susține acest program al priorităților noastre.

Avem încrederea și susținerea Președintelui, ales de popor, Igor Dodon.

Avem un program pentru a îndeplini aceste obiective, putere și voință de a-l realiza. Credem, că prin eforturi comune, împreună cu poporul, vom schimba țara noastră spre bine.

Suntem majoritatea! Vine timpul nostru!

Moldova are viitor!”, se spune în rezoluție.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților