[ X ]
[ X ]
[ X ]
„PARLAMENTUL sau COMISIA DE ANCHETĂ” – un spectacol despre ineficiența în activitatea parlamentară a guvernanților
25 Iunie

În ajunul alegerilor parlamentare, pe 26 iunie, Teatrul Național Satiricus „Ion Luca Caragiale” își bucură publicul cu premiera spectacolului „PARLAMENTUL sau COMISIA DE ANCHETĂ” de Mirel Talos, în regia lui Sandu Grecu, informează CURENTUL.

Potrivit organizatorilor, aceasta este o satiră politică tăioasă în adresa guvernanților, care terorizează și exasperează continuu prin lipsa lor de profesionalism, ignoranță și aroganță provincială, birocratism și ineficiență în activitatea parlamentară și în administrarea treburilor publice. Este o caricatură inspirată din realitatea cotidiană, impregnată de sarcasm și umor suculent.

Semnatarul piesei „PARLAMENTUL sau COMISIA DE ANCHETĂ”, cunoscutul politician român Mirel Talos a fost membru al Parlamentului României în trei legislaturi consecutive, dar și un prozator notoriu. Cu această lucrare, el debutează în dramaturgie, spectacolul de la Satiricus fiind o premieră absolută.

Construit pe un subiect incitant, cu personaje grotești, haioase, cu caricaturi ce copie cu precizie năravurile și deficiențele eroilor negativi ai scenei politice autohtone, spectacolul prezintă o realitate politică monstruoasă, reflectând-o în oglinzile strâmbe ale burlescului și grotescului și astfel făcând-o mai atractivă, cel puțin pentru publicul din sală.

Regia artistică și scenografia spectacolului sunt semnate de Alexandru Grecu, costumele de Ecaterina Salimova, muzica de Gheorghe Gușan, canto de Ludmila Prodan coregrafia de Dumitru Tanmoșan.

Din distribuție fac parte Viorel Cornescu, Alexandru Crîlov, Daniel Ciobanu, Nina Toderico, Stas Semionov, Gheorghe Gușan, Nicolae Racoviță, Doina Gopșa, Roman Gopșa, Arcadie Răcila, Nadejda Crîlov, Constatin Ghilețchi, Roman Malai, Eugeniu Matcovschi, Artiom Oleacu, Ion Grosu, Alexandrina Grecu, Ira Cazac și Vasile Cașu.

Spectacolul durează 105 minute și are loc începând cu ora 18:30. Prețul biletelor este de 50-100 lei.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților