[ X ]
[ X ]
[ X ]
Parlamentul reia ședințele! Andrian Candu: În timpul cel mai apropiat vom organiza Ziua Opoziției
26 Septembrie

Speakerul Andrian Candu, a anunțat că, mâine va avea loc prima ședință a Parlamentului din ultima sesiune a acestei legislaturi, informează CURENTUL.

Andrian Candu a declarat că, la Biroul permanent al Parlamentului au fost luate câteva decizii.

„Am discutat pe marginea primei agende. Sunt câteva proiecte de legi, inclusiv în lectura a II-a, dar și dintre cele restituite de Președintele Dodon, pentru a fi reexaminate. Dacă vă aduceți aminte, de la începutul anului avem o cooperare regională cu Parlamentul Georgiei și Ucrainei, respectiv mâine vom vota și componența nominală a grupului Adunării parlamentare din partea Moldovei. Săptămâna viitoare, pe data de 5 -6 octombrie, la Tbilisi, va avea loc prima ședință a acestei Adunări parlamentare, unde noi, sigur că, vom participa”, a precizat el.

Totodată, Andrian Candu a menționat că au discutat puțin și pe lista priorităților actelor normative expediate de Guvern.

„Am primit o scrisoare cu o lista de proiecte, acte legislative, care sunt prioritare pentru sesiunea din toamnă, ultima din acest Parlament. De asemenea, am examinat și alte subiecte administrative, am propus ca să organizăm, în timpul cel mai apropiat – Ziua Opoziției, unde toată agenda va fi formată doar din propunerile fracțiunilor aflate în opoziție”, a conchis Candu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților