[ X ]
[ X ]
[ X ]
„PARE 1+1”: 65 de antreprenori au semnat contractele de finanțare nerambursabilă
26 Aprilie

65 de beneficiari ai Programului „PARE 1+1” au semnat, astăzi, contractele de finanțare nerambursabilă, transmite CURENTUL.

Potrivit directorului Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), Petru Gurgurov, beneficiarii contractelor sunt din 29 raioane ale țării și vor aduce investiții de circa 40 mln. lei.

Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), Iulia Costin, a menționat că pentru tinerii antreprenori sunt diverse oportunități pentru finanțarea afacerii.

„MEI permanent este în căutare de noi instrumente și posibilități de a ajuta persoanele din toate colțurile R. Moldova și de peste hotare să se regăsească acasă. În fiecare an încercăm să startăm noi inițiative și programe de suport în business. O facem împreună cu ODIMM și alți parteneri. Pentru antreprenori sunt o mulțumite de oportunități pentru a fi finanțați și ajutați. Îndemnăm să urmăriți site-urile Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), ODIMM, MEI, AIPA etc. Ne gândim, de asemenea, și la lansarea unor vouchere, pentru a ajuta în procesul de pornire a afacerii”, a spus Iulia Costin.

Managerul de proiecte în cadrul Delegaţiei UE în RM, Iva Stamenova, a menționat că antreprenorii, în momentul când lansează o afacere, nu trebuie să se simtă singuri. „Sunt mai multe inițiative lansate de ceva timp pentru ca antreprenorii să se simtă confortabil acasă. UE este aici pentru a susține dezvoltarea economică, în special a IMM-urilor. Nu ezitați să folosiți toate aceste instrumente de afaceri”, a spus Iva Stamenova.

Precizăm că, Programul guvernamental „PARE 1+1” are drept scop mobilizarea resurselor umane şi financiare ale lucrătorilor migranți moldoveni în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova prin stimularea înființării şi dezvoltării IMM-urilor de către lucrătorii migranți şi beneficiarii de remitențe. Programul activează în baza algoritmului „1+1”, astfel încât fiecare leu investit din remitențe este suplinit cu un leu în formă de grant. Suma grantului este de până la 250 000 lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților