[ X ]
[ X ]
[ X ]
PAD se arată îngrijorat de nevalidarea mandatului Primarului ales al Capitalei și sprijină acțiunile de protest
22 Iunie

Partidul Acțiunea Democratică (PAD) își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu invalidarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău din 20 mai și 3 iunie curent și califică hotărârile instanțelor de fond și de apel drept nule și neavenite, transmite CURENTUL.

Potrivit unei Declarații a partidului, deciziile arbitrare reprezintă un atentat în adresa democrației și lovesc în dreptul inalienabil al cetățenilor de a exercita suveranitatea prin vot direct, universal și liber exprimat, garantat de Constituție și legislația internațională.

„Ele pot avea consecințe dramatice asupra proceselor democratice și sunt în măsură să ridice un zid între cetățeni și statul care pretinde că îi reprezintă și îi protejează. Prin aceste decizii sistemul judecătoresc din Republica Moldova a ales să se situeze înafara legii”, se spune în Declarație.

Partidul Acțiunea Democratică consideră îndreptățită revolta cetățenilor împotriva arbitrariului judecătoresc și sprijină acțiunile de protest îndreptate împotriva acestui arbitrariu.

„Partidul Acțiunea Democratică cheamă toți cetățenii, indiferent de convingerile politice pe care le împărtășesc, să manifeste pașnic pentru a-și apăra dreptul de a trăi într-o țară liberă”, se mai spune în textul Declarației.

De asemenea, PAD face apel la instituțiile europene și internaționale, la partenerii de dezvoltare, să urmărească îndeaproape evoluțiile politice din Republica Moldova să sprijine efortul cetățenilor de a-și apăra votul și să intervină în favoarea valorilor europene și a salvgardării democrației.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților