[ X ]
[ X ]
[ X ]
PACE și-a desemnat candidatul la prezidențiale. Iată ce include programul!
14 Septembrie

Partidul „Acasă Construim Europa” (PACE) a prezentat, astăzi, candidatul său la alegerile prezidențiale din această toamnă, transmite CURENTUL.

Potrivit secretarului general al partidului, Nadejda Tatarciuc, prin votul unanim al membrilor partidului, în cadrul ședinței Consiliului Național Politic al formațiunii, a fost desemnată Galina Cotorobai.

În intervenția sa, Galina Cotorobai a menționat că, acum este momentul de a alege un Președinte al poporului și a prezentat prioritățile sale după ce va fi învestită în funcție.

„Voi realiza un audit complex al instituției prezidențiale cu privire la buget, bunuri imobile și gestionarea acestora. Încălcările, delapidările depistate vor fi transmise organelor de drept, iar vinovații vor fi trași la răspundere. Voi lăsa în gestiunea aparatului Președinției doar sala de ședințe și delegații. Clădirea pompoasă de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt va fi transformat într-un centru pentru mame. Va fi transmisă MSMPS. În fața clădirii va fi instaurat un monument al unei mame cu mulți copii. Voi renunța la reședința de la Condrița și o voi transforma într-un azil pentru bătrâni și o casă de copii. Voi transforma Pensiunea „Holercani” în sanatoriu pentru angajații statului cu 50% reducere a prețului existent. Voi reduce posturile de întreținere a aparatului Președinției cu 90%. Voi face transparență în modul de evaluare a performanțelor judecătorilor și ambasadorilor. Voi garanta separarea puterii executive, legislative și judecătorească.

Voi pleda pentru reintegrarea țării. Voi demara un proces de reformare a structurii militare și dotării acesteia. Voi pleda pentru integrarea europeană, iar în instituțiile internaționale voi promova valorile și interesele R. Moldova.

Sunt conștientă că va trebui să renunț la membrul de partid și să fiu un bun mediator pentru toate fracțiunile parlamentare.

În calitate de Președinte, voi face uz de dreptul la inițiativă legislativă și voi înainta 5 programe: asigurarea cu tratament stomatologic pentru toți vârstnicii din țară, scoaterea primarilor de sub influența politică, programul „Azbest”, impozitul pe venit 0 pentru agricultori, reducerea a 150 impozite și taxe care sunt o povară pentru mediul de afaceri”, a spus Galina Cotorobai.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților