[ X ]
[ X ]
[ X ]
PACE la Rîșcani: Am sesizat că programele propuse de PACE sunt ceea ce așteaptă cu nerăbdare cetățenii
5 Octombrie

O delegație a Partidului Acasă Construim Europa (PACE), în frunte cu Președintele PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a realizat o deplasare în raionul Rîșcani, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, au fost organizate 3 întrevederi cu reprezentanții unor comunități privind aspectele stringente: Societatea Teritorială a Vânătorilor și Pescarilor din raionul Rîșcani – Procedura de obținere a actelor permisive. Lipsa facilităților.

Asociația de veterani ai războiului din Afganistan și de la Nistru din raionul Rîșcani – Calculul pensiilor conform meritelor. Politica de prețuri ridicată pentru păturile social vulnerabile. Recunoașterea distincțiilor importante primite din alte state. Reparația monumentelor de comemorare.

Agențiii economici mici și mijlocii din diverse domenii: Lipsa apei potabile. Deșeurile. Salariile reduse. Lipsa programelor de support și capital de start în afaceri. Birocrație excesivă în instituțiile statului.

„În cadrul discuțiilor am sesizat cu mândrie că, programele propuse a fi implementate de către echipa PACE din momentul accederii la guvernare sunt ceea ce așteaptă cu nerăbdare cetățenii, precum: ✅ reducerea a circa a 150 de taxe și impozite.✅ reducerea actelor permisive care va simplifica procedura de management.✅ crearea unui sistem contabil centralizată, care va reduce costurile de gestiune contabilă.✅ crearea facilităților și instrumentelor de suport a mediului de afaceri. ✅ stabilirea unei pensii minime de vârstă, care să nu fie mai mică decât minimul de existență.✅ crearea unui Consiliu Național autonom din care fac parte veteranii războiului de pe Nistru.✅ revizuirea tuturor deținătorilor de distincții de stat din rândul veteranilor al conflictului armat de pe Nistru și a structurilor de forță și achitarea suplimentară la pensii pentru unele distincții.✅ accesul la piața internațională și liberul schimb.✅ îmbunătățirea legislației din Republica Moldova”, menționează formațiunea.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților