[ X ]
[ X ]
[ X ]
Orhei continuă să își modernizeze infrastructura urbană. A început reparația capitală a străzii Vasile Lupu
12 Aprilie

În conformitate cu planurile, anunțate la mijlocul lunii martie de către primarul de Orhei, Ilan Șor, la 10 aprilie au început lucrările pe scară largă, privind reabilitarea și reparațiile majore ale străzilor centrale ale orașului. Campania de renovare a centrului a pornit de la artera principală a municipiului – Vasile Lupu, transmite CURENTUL.

Lucrările vor include înlocuirea capitală a asfaltului carosabilului, a trotuarului, instalarea de borduri noi și a trotuarelor, renovarea semnelor rutiere, a marcajelor și îmbunătățirea spațiilor verzi.

Doar pe strada Vasile Lupu se planifică utilizarea a circa 7 mii tone de asfalt și peste 6 mii de metri de bordură.

Potrivit primarului de Orhei, Ilan Șor, care a fost prezent la începutul lucrărilor, în acest an se planifică repararea a aproximativ 30 de străzi ale orașului, dintre care 8 se află în centru. Primarul a mai spus că în planurile municipalității intră și modernizarea completă a tuturor străzilor și curților din Orhei.

Reamintim că reparațiile majore a pavajului și a zonelor pietonale, au început din primul an, de când Ilan Șor, a fost ales în calitate de primar al orașului Orhei. În prezent, zeci de kilometri de străzi au fost deja reparate în oraș, au fost restaurate trotuarele, zonele verzi, și de asemenea, a fost montat iluminatul stradal și iluminatul trotuarelor. Primele străzi, pe care au demarat lucrările erau amplasate în principal în zonele periferice ale orașului, iar un număr de drumuri urbane au fost asfaltate pentru prima dată.

Pentru a spori eficiența lucrului, Primăria orașului Orhei își folosește propriile resurse materiale și umane, inclusiv propria fabrică de producere a asfaltului și pavajului.

Locuitorii cu recunoștință și sprijin vorbesc despre activitatea noii autorități a orașului în domeniul actualizării infrastructurii de transport din Orhei. Potrivit locuitorilor, astăzi Orhei este un exemplu evident pentru toate orașele din Republica Moldova.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților