[ X ]
[ X ]
[ X ]
Organizator al Marii Adunări Centenare: Nu vom achita amendă și nu vrem să fim pedepsiți, pentru faptele care nu le-am săvârșit
24 Septembrie

Doi dintre organizatorii Marii Adunări Centenare din 1 septembrie de la Chișinău au fost, astăzi, sancționați de Inspectoratul de Poliție Buiucani, informează CURENTUL.

Reprezentantul Inspectoratului de Poliție Buiucani a comunicat mai multe detalii.

„Au fost invitați domnul Ion Leașcenco și domnul Vlad Bilețchi, în baza demersului contravențional inițiat. Persoanele au făcut cunoștință cu dosarul contravențional, au primit copiile la procesele verbale, acum dumnealor urmează să decidă – o să fie achitate sau contestate deciziile. Dumnealor au fost sancționați cu privire la blocarea traseului Chișinău-Strășeni, fiindu-le aplicată sancțiunea de 30 de unități contravenționale, echivalentul a 1500 de lei”, a precizat el.

Președintele Blocului Unității Naționale (BUN), Ion Leașcenco, a vorbit despre acțiunile întreprinse în acest caz. „Eu nu am semnat acest proces verbal, am refuzat să dau orice fel de explicație împotriva mea, deoarece calitatea de contravenție îmi permite acest lucru – să tac. Doar am cerut o copie a procesului verbal, am semnat pe această copie și vom contesta acest verbal. Este unul ilegal, suntem acuzați că am blocat drumul – nu am făcut acest lucru. Respectiv, nu vom achita amendă și nu vrem să fim pedepsiți, pentru faptele care nu le-am săvârșit. Să fie foarte clar, am stat în fața autobuzelor care staționau pe dreapta, pe o arteră cu 3 benzi de circulație pe sens. Din video se vede clar cum circulă celelalte mașini, noi am fost bruscați și târâți pe jos. Noi nu am încălcat legislația, toate protestele unioniste au fost pașnice”, a vorbit Leașcenco.

Prin urmare, avocatul Vlad Vlaicu a comunicat despre unele plângeri depuse în România. „A fost depusă o cerere la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a ne elibera actele care menționează că, totuși, a fost un sunet despre faptul că în autocare erau bombe. De asemenea, au fost depuse plângeri penale în România pe acțiunile colaboratorilor din Republica Moldova privind privarea ilegală de liberate a șoferilor, aceștia fiind privați de libertare 12 ore pe teritoriul Republicii Moldova, fără nici un temei legal”, a conchis avocatul Vlaicu.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților