[ X ]
Organizarea comisiilor de ramură bipartite, reglementate de legislație
14 Iunie

Sistemul de parteneriat social va fi perfecționat și consolidat. Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de astăzi, modificări la Legea privind organizarea și funcționarea Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective, a comisiilor pentru consultări și negocieri colective la nivel de ramură și la nivel teritorial, transmite CURENTUL.

Noile modificări au fost susținute, în lectură finală, de 71 de deputați din cei prezenți la ședință.

Modificările și completările propuse vizează extinderea drepturilor Comisiei naționale și detalierea procedurilor ce țin de organizarea activității atât a Comisiei naționale, cât și a comisiilor de ramură și a celor teritoriale. De asemenea, Legea va fi completată cu un capitol nou, care va reglementa în detalii modul de organizare a comisiilor de ramură bipartite. Aceste comisii vor fi constituite în ramurile în care nu există reprezentanți ai unui partener social.

Noile prevederi vin în sprijinul realizării Programului de Țară privind Munca Decentă, care are printre priorități elaborarea, de comun acord cu partenerii sociali, a unui proiect de lege în scopul consolidării instituțiilor de stat și a partenerilor sociali pentru un dialog social eficient.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților