[ X ]
[ X ]
[ X ]
Opt partide politice sunt restanțiere la acest capitol!
21 August

38 partide politice dintre cele 46 au prezentat la Comisia Electorală Centrală (CEC) rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2018. Despre aceasta a anunțat astăzi, în cadrul ședinței, secretarul CEC, Veaceslav Agrigoroaei, informează CURENTUL.

Veaceslav Agrigoroaei a menționat că, 33 de partide politice au prezentat, în termen, rapoartele, 5 au depășit termenul, iar 8 nu au prezentat rapoartele nici până în prezent.

Astfel, secretarul CEC a propus un proiect de hotărâre prin care s-a constatat nerespectarea termenului legal de prezentare a rapoartelor privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2018 al unor partide, neprezentarea rapoartelor conform cerințelor din Legea privind partidele politice și Regulamentul privind finanțarea partidelor, dar și inițierea procedurii contravențională în privința persoanelor cu funcții de răspundere din cadrul partidelor care nu s-au conformat.

Potrivit lui, hotărârea va fi remisă partidelor politice pentru informare.

De menționat că, tot astăzi, CEC a aprobat Instrucțiunile cu privire la procedura de vot cu urna mobilă, dar și instrucțiunii cu privire la asigurarea infrastructurii secției de votare.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților