[ X ]
[ X ]
[ X ]
OPINIE: Guvernarea va face tot posibilul ca Silvia Radu să ajungă primar cu acte în regulă
14 Martie

Analistul politic, Igor Volnițchi, este de părere că Silvia Radu va avea susținere din partea actualei guvernări la alegerile locale din Chișinău, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, analistul spune că astfel se va pregăti terenul pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an.

„Cel care va câștiga bătălia pentru Primăria capitalei, va porni cu prima șansă în alegerile parlamentare din toamnă. Și aici este vorba atât de factorul moral, mobilizator, cât și de accesul la resursele administrative apreciabile pe care le presupune funcția de primar al capitalei. Și eu cred că din acest punct de vedere guvernarea va face tot posibilul să o promoveze pe doamna Radu, actualul primar interimar, în funcția de primar cu acte în regulă, demonstrând tuturor și creându-și deja din timp rezultatele în alegerile parlamentare – „uite, am reușit să obținem victoria în Chișinău, avem susținere ș.a.m.d.””, a spus Igor Volnițchi.

Totodată, el admite că aceste alegeri ar putea să nu aibă loc.

„ Eu nu sunt sigur că, chiar dacă ieri s-a stabilit data alegerilor, aceste alegeri vor avea lor. Spre exemplu, eu nu sunt sigur că, chiar și dacă se vor găsi banii pe care unii zic că Parlamentul, Guvernul încă trebuie să-i identifice și, chiar dacă vor avea loc alegeri, vor fi validate rezultatele acestor alegeri”, a mai punctat analistul.

Cristina Parfeni

foto: Radio Europa Liberă

Inapoi la arhiva noutaților