[ X ]
[ X ]
[ X ]
Opinia liderului consilierilor socialiști din CMC despre acuzațiile aduse partidului privind cheltuirea celor 9 mln. de lei pentru Referendum
27 Noiembrie

Liderul fracțiunii consilierilor socialiști din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban, crede că acuzațiile aduse PSRM privind cheltuirea banilor pentru Referendumul eșuat de demitere a Primarului General, Dorin Chirtoacă, sunt pentru a induce în eroare opinia publică, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu acordat pentru CURENTUL, Ion Ceban și-a exprimat opinia vizavi de speculațiile privind cheltuirea celor 9 milioane de lei.

„Referendumul este un exerciţiu legal şi democratic, iar insinuările legate de partea financiară au avut scopul de a induce în eroare opinia publică, de a schimba accentele, îndepărtându-le de fondul problemei şi de a crea o pistă falsă de discuţii în societate. Or, nimeni nu a pus problema responsabilităţii partidelor ce au chemat la boicotarea referendumului. Părerea mea este că, manipulând oamenii, aceste partide poartă o răspundere mai mare în raport cu banii cheltuiţi pentru referendum. De asemenea, nimeni nu a pus problema că, în 2010, atât liberalii, cât şi democraţii, liberal-democraţii, cei care actualmente fac parte din PAS şi PDA, dar atunci aveau atribuţii directe la forţele de la putere, au cheltuit de cinci ori mai mulţi bani pentru un alt referendum eşuat – cel din 5 septembrie 2010. Toate acestea arată că acuzaţiile privind partea financiară a referendumului sunt cusute cu aţă albă şi au doar scopul de a induce în eroare opinia publică, lansând o temă de discuţii falsă”, a menționat Ion Ceban.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților