[ X ]
[ X ]
[ X ]
Operațiunea „Curtea”. În Orhei a început modernizarea capitală a curților orașului
26 Aprilie

Imediat după reabilitarea străzilor și trotuarelor, Primăria municipiului Orhei, în conformitate cu planul stabilit, a început lucrările la scară largă de reabilitare și modernizare a curților interioare ale blocurilor de locuit, transmite CURENTUL.

Potrivit Primarului de Orhei, Ilan Șor, este planificată reparația a 60 de curți, fiecare dintre acestea urmând să fie supusă unor modificări radicale.

„În fiecare curte va fi schimbat asfaltul, bordurile trotuarelor, vor fi reamenajate sau plantate din nou spațiile verzi, se vor instala terenuri de joacă pentru copii și zone de odihnă pentru adulți, precum și o zonă de sport. Desigur, toate curțile vor fi bine iluminate pe timp de noapte. Lucrările privind iluminatul în curți sunt practic finalizate – au mai rămas doar câteva zone. Fiecare curte va fi echipată cu spații speciale pentru uscarea hainelor și curățarea covoarelor de acasă, astfel încât aceste procese necesare să se desfășoare într-o manieră civilizată și să nu afecteze aspectul curților, dar mai ales să nu împiedice cetățenii să se odihnească și copiii să se joace”, a declarat Ilan Șor.

Potrivit Primarului de Orhei, acest program de modernizare a primit în cadrul echipei sale denumirea – Operațiunea „Curtea”, caracterizând scara și viteza cu care va fi implementat acest program.

„În doar șase luni, nici locuitorii orașului, nici oaspeții orașului nu vor mai recunoaște curțile. Orheiul își confirmă din nou poziția de lider printre orașele țării în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii”, a asigurat primarul de Orhei, adăugând că, chiar dacă blocurile multietajate și curțile din Orhei au fost construite cu mult timp în urmă, cu o abordare corectă, ele pot fi aduse în ordine, creând un maxim de confort și estetică pentru locuitori.

Potrivit informațiilor oferite de Primăria Orhei, aproximativ 35 de angajați și 10 unități tehnice sunt implicate în modernizarea curților urbane. Se planifică utilizarea a 5 200 de tone de asfalt, 5 000 metri liniari de bordură.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților