[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oficial american: SUA va susține în continuare Republica Moldova în implementarea reformelor democratice şi structurale
3 Iunie

Relațiile moldo-americane și posibilitățile de consolidare în continuare a dialogului bilateral au fost discutate astăzi de Prim-ministrul Pavel Filip și Bradley Freden, Director al Oficiului pentru Afaceri Est – Europene al Departamentului de Stat al SUA, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, Premierul Pavel Filip a apreciat buna cooperare dintre țări în domeniile politic, economic, reformelor democratice și combaterea traficului de ființe umane, menționând că Republica Moldova atribuie o importanţă deosebită relaţiilor bilaterale cu Statele Unite ale Americii.

„Dinamizarea dialogului moldo-american asigură o mai bună valorificare a sprijinului acordat de SUA pentru procesele democratice și implementarea reformelor structurale, în conformitate cu Acordul de Asociere RM-UE. Oficialii au remarcat bunele rezultate ale misiunii americane a oamenilor de afaceri, desfăşurată la Chişinău, în perioada 10 – 12 aprilie a.c., accentuând interesul pentru o valorificare mai intensă a potenţialului economic şi investiţional. Premierul a apreciat și sprijinul SUA în cadrul procesului de reglementare a conflictului transnistrean în formatul „5+2” în vederea identificării unei soluţii politice pentru problema transnistreană. Bradley Freden a menționat că SUA va susține în continuare Republica Moldova în implementarea reformelor democratice şi structurale, valorificarea parcursului european şi consolidarea capacităţilor instituţionale”, se spune în comunicat.

De menționat că, din 1992, SUA a acordat țării noastre asistenţă financiară în valoare de peste 1,4 miliarde de dolari. În 2018, volumul asistenţei oferite prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare a constituit peste 32 milioane de dolari.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților