[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ofertă pentru opoziție! Fruntaș PDM: „Este ceea ce puterea vrea să ofere”
26 Septembrie

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a făcut astăzi, după ședința săptămânală a democraților, o propunere pentru partidele de opoziție, informează CURENTUL.

Andrian Candu le-a propus partidelor de opoziție să desemneze un reprezentant al opoziției.

„Potrivit legii și modificării legislației, la fel cum există și în alte state – oferim opoziției mai multe oportunități sau posibilitatea de a comunica, de a afla mai multă informație și aici mă refer și la accesul de informație, inclusiv la accesul la secretul de stat. Este normal ca puterea să fie mai transparentă, este normal ca puterea să ofere acces la informații reale, în așa fel încât și opoziția să poată formula ideile mai bine sau să identifice acele idei necesare pentru cetățeanul de rând. Nu este o ofertă de parteneriat, nu este nici un fel de parteneriat între opoziție și putere. Este ceea ce puterea vrea să ofere opoziției, posibilitatea de afla mai multă informație, posibilitatea de a observa cum se iau anumite decizii, în așa fel încât să fie și ei implicați, nu direct în actul de guvernare, dar în tot ceea ce înseamnă structura statului și instituțiile din RM. Considerăm că, este o chestiune chiar democratică și are loc în mai multe state”, a precizat Candu.

Potrivit lui, oferta este făcută și și-a exprimat speranța că opoziția va avea „înțelepciunea și maturitatea politică necesară ca să găsească modalitatea de comunicare încât să desemneze acel reprezentant al opoziției”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților