[ X ]
[ X ]
[ X ]
ODIP – la Parlament, cere anularea interdicției pentru George Simion. Ce au promis doi deputați
31 Iulie

Membri și simpatizanți ai Asociației „UNIREA – ODIP” au solicitat, de această dată, deputaților Parlamentului R. Moldova, să facă interpelările necesare la Ministerul Afacerilor Interne, Biroul Migrație și Azil și Serviciul Informație și Securitate, pentru a scoate interdicția aplicată cetățeanului George Simion, transmite CURENTUL.

Unioniștii au scandat mai multe lozinci: „Jos interdicția!”, „Libertate pentru George Simion!”, „România nu a avut graniță la Prut!”, „La frați nu se pun hotare!”, „Plahotniuc a plecat, interdicția a rămas!”.

Potrivit liderului Asociației, Vlad Bilețchi, unioniștii cer deputaților să solicite informații de la organele abilitate, pentru a înțelege de ce interdicția este încă activă, de ce instanța de judecată nu a stabilit un termen exact al ședinței de judecată, de ce un cetățean român are interdicție de a intra pe teritoriul R. Moldova fără temei juridic.

„Am parcurs toți pașii. Ne-am adresat la MAI, BMA, a venit cu un răspuns, am mers la SIS. Astăzi suntem la Parlament pentru a cere deputaților să trimită o interpelare și să solicite informații de ce a fost aplicată interdicția”, a spus Vlad Bilețchi.

La discuții au ieșit deputații Lilian Carp și Iurie Reniță, care i-au asigurat pe unioniști că vor face demersurile necesare.

„Vom face interpelările necesare pentru ca această interdicție pentru un cetățean român să fie eliminată”, a spus Lilian Carp.

„Îl cunosc pe domnul Simion încă de când eram la Ambasada R. Moldova în România și țin minte și protestele care le organiza. Noi vom face interpelările necesare. George Simion e cetățean român, la fel suntem și noi, dar e necesar să ne comportăm corect indiferent de unde suntem. Aveți puțină răbdare, procedurile vor dura. Suntem pe aceiași valoare națională și cu aceleași valori”, a spus Iurie Reniță.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților