[ X ]
Octavian Țîcu: „Actul de guvernare se va face în jurul programelor înaintate de fiecare din actori”
20 Martie

Deputatul Blocului ACUM, Octavian Țîcu, menționează că actul de guvernare va fi construit în baza programelor care vor fi propuse în Parlament, nu în baza unor oameni, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, Octavian Țîcu a menționat că Blocul ACUM va merge pe votarea în corpore a prevederilor programlui său.

„Alegerea spicherului va fi, așa cum are fiecare din actorii politici propria candidatură și noi vom avea propria candidatură pe care o vom înainta. Și construcția actului de guvernare și a majorității în Parlament se va face nu atât în funcție de oamenii care vor fi înaintați în conducerea Parlamentului, inclusiv în Biroul permanent, cât în jurul programelor care vor fi înaintate de fiecare din actori. Asta este. Pentru că, dacă v-ați uitat în pachetul nostru, ideea pe care merge blocul ACUM este votarea in corpore a acestor prevederi, care, din punctul nostru de vedere, trebuie să conducă la anularea votului mixt și declanșarea unei proceduri de alegeri anticipate în baza unui sistem de vot corect și în baza unor instituții care nu vor fi controlate de actualul regim, pentru că altfel, așa cum am constatat și noi în nenumărate rânduri, legitimitatea alegerilor din 24 februarie a fost puternic afectată tocmai de aceste instituții și rezultatul lor a fost profund viciat, iar în condițiile actuale nu putem vorbi despre un proces democratic de construcție a politicului. Asta este ideea pe care mergem și la care vom ține, inclusiv la menținerea acestei probabilități că ceilalți actori politici vor avea propria agendă pe care probabil o au și pe care au făcut-o publică și care, așa cum spuneam, ne așază pe fiecare dintre noi în condiții egale de realizare a puterii”, a spus Octavian Țîcu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților