[ X ]
[ X ]
[ X ]
Octavian Calmîc, la 2 ani de DCFTA: E un termen mic, iar așteptările noastre sunt mari
13 Septembrie

„Obiectivele urmărite au fost realizate și avem rezultate. Am încercat să punem în valoare fiecare aspect al acestui acord, iar un alt scop este modernizarea legislației noastre. Acordul de Liber Schimb este unul complex, doi ani e un termen mic, iar așteptările noastre sunt mari”. Declarațiile au fost făcute de ministrul Economiei, vicepremierul Octavian Calmîc, în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Conferința a fost organizată astăzi în colaborare cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova și a marcat 2 ani de la intrarea în vigoare a Acordului de constituire a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Potrivit ministrului Economiei, Octavian Calmîc, acordul va dezvolta Republica Moldova și în continuare, iar pe viitor se vor implementa noi acorduri realizate prin diferite proiecte.

„Acordul acesta va dezvolta și în continuare Republica Moldova și va duce la prosperarea economiei țării noastre. Acordul nu are termen de limitare și va fi monitorizat pentru a îndeplini necesitățile Republicii Moldova. DCFTA a devenit o carte de vizită a țării noastre”, a declarat Octavian Calmîc.

De asemenea, el a spus că DCFTA va permite ca în țara noastră să fie implementate standardele europene. „Există două elemente de bază ale acestui Acord: responsabilitatea statului prin speța Guvernului de a implementa normele impuse în Acord și implementarea tehnică în industria țării, care vin să completeze standardele naționale. Toate acestea ne vor permite să trecem la alt nivel. Avem un șir de angajamente ce țin de adoptarea legislației și cu efortul colegilor din Guvern vom realiza scopurile propuse”, a spus Octavian Calmîc.

Potrivit lui, obiectivele principale ale acestui Acord țin de adoptarea unor noi elemente prin implementarea altor proiecte.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților