[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oazu Nantoi: „Viitorul edil nu va fi asigurat cu confortul pe care l-a avut Silvia Radu”
28 Aprilie

Analistul politic Oazu Nantoi, consideră că viitorul edil al capitalei nu se va bucura de privilegiile pe care le-a avut până acum Silvia Radu. Analistul îşi motivează opinia prin faptul că actual Consiliu Municipal este unul dezbinat, unde fiecare bloc îşi urmăreşte propriile interese, informează CURENTUL.

„Pentru schimbarea lucrurilor în oraș trebuie un cadru juridic coerent, care lipsește din motiv că în Chișinău, de la destrămarea URSS până în prezent are loc un târg de interese. Care este suprafața loturilor de pământ vândute prin licitații deschise ? Noi trebuie să realizăm concomitent alegeri și ale primarului general, și ale consiliului municipal. Deoarece Consiliul Municipal a ales în 2015 este un dezastru care reflectă dezastrul general din societatea noastră. Silvia Radu și-a asigurat un confort prin motive neclare prin faptul că consiliul municipal vota unanim deciziile care îl favorizau, nu înseamnă că primarul ales în urma scrutinului din 20 mai va avea același confort în continuare. Prin urmare, alegerile pe care le avem astăzi în Municipiul Chişinău, spre regret, ele mai mult se referă la bătăliile generale din Republica Moldova şi mai puţin la rezolvările oraşului propriu-zis”, a declarat Oazu Nantoi.

Analistul afirmă că majoritatea partidelor şi-au înaintat candidaţii pentru a-şi redresa imaginea în perspectiva alegerilor parlamentare, iar numărul mare de candidaţi este o chestiune normală într-un stat democratic.

„Eu nu consider că este o tragedie că sunt mulţi candidaţi. În mod normal, cetăţenii nu trebuie să voteze ci să aleagă”, a declarat Oazu Nantoi.

În cursa electorală pentru șefia capitalei s-au înscris Ion Ceban (Partidul Socialiștilor din Republica Moldova), Valeriu Munteanu (Partidul Liberal), Andrei Năstase (Platforma Demnitate și Adevăr), Reghina Apostolova (Partidul ȘOR), Alexandr Roșco (Partidul Casa Noastră Moldova), Vasile Costiuc (Partidul Democrația Acasă), Constantin Codreanu (Partidul Unității Naționale), Victor Strătilă (Partidului Verde Ecologist), Maxim Brăila (Partidul Popular din Republica Moldova), Alexandra Can (Partidul Național Liberal) și Silvia Radu (candidat independent), Alexandru Mîțu (Partidul Ruso-Slavean din Moldova).

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților