[ X ]
[ X ]
[ X ]
Oazu Nantoi: „Blocul ACUM și-a formulat prioritățile tranșant – e vorba de deoligarhizarea țării”
20 Aprilie

„Blocul ACUM și-a formulat prioritățile tranșant – e vorba de deoligarhizarea țării, de ruperea țării din captivitate și aceasta este hârtia de turnesol pentru Partidul Socialiștilor”, Declarația a fost făcută de deputatul Blocului ACUM, Oazu Nantoi în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, transmite CURENTUL.

Oazu Nantoi spune că, toate întrebările referitor la faptul dacă Moscova ar putea sugera unele scenarii privind viitoarea coaliție trebuie adresate lui Igor Dodon.

„Înainte de a vorbi despre Moscova, eu vreau să spun că se creează impresia că dl Igor Dodon, președintele n-a citit de mult Constituția Republicii Moldova, dat fiind faptul că articolul 91 spune univoc că „președintele țării consultă fracțiunile și propune candidatura prim-ministrului”, asta este una la mână și al doilea moment sau, mai bine zis, primul cu care ar trebui de început: dl Eduard Smirnov, care a dispărut subit din spațiul public, deci întrerupând ședința Parlamentului absolut nemotivat, nu se arată în public.

Apare întrebarea: dacă dl Smirnov a plecat undeva pe Insulele Maldive, Parlamentul va fi dizolvat din cauza nefuncționalității lui? Așa că toate întrebările trebuie să fie adresate Partidului Socialiștilor, în special ținând cont de faptul că dl Dodon nu știu cum a revenit în funcția de lider al acestei formațiuni. Și asta este. Blocul ACUM și-a formulat prioritățile tranșant – e vorba de deoligarhizarea țării, de ruperea țării din captivitate și aceasta este hârtia de turnesol pentru Partidul Socialiștilor”, spune Oazu Nantoi.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților