[ X ]
[ X ]
[ X ]
O selecție de video-uri turistice din Moldova se alătură competiției globale CIFFT pentru titlul de cel mai bun video turistic din lume
14 Martie

Republica Moldova devine o destinație din ce în ce mai cunoscută pe piețele internaționale. Astfel, un set de video-uri turistice sub denumirea „MOLDOVA – Descoperă căile vieții”, a fost înregistrat în cadrul circuitului CIFFT (Comitetul Internațional al Festivalurilor de Filme Turistice). Acesta este o competiție globală în care video-urile turistice rulează pentru titlul râvnit de cel mai bun video turistic din lume.

Setul este alcătuit din 8 video-uri promoționale (vinării, pensiuni, destinații turistice) care au fost elaborate pe parcursul anului 2021 de către ANTRIM și Agenția de Investiții pentru a fi plasate pe portalul național turistic www.360.moldova.travel

Setul de videoclipuri promoționale are un scop bine definit: să promoveze Moldova drept  destinație turistică atractivă, prezentând ofertele sale turistice și experiențele imersive, pline de conexiune cu natura, cu mâncare tradițională și vinuri de calitate. 

Prin participarea la circuitul CIFFT 2023 intenționăm să creștem vizibilitatea țării pe rețelele media internaționale. 

Pe tot parcursul anului, setul de video-uri „MOLDOVA – Descoperă căile vieții”  va fi rulat la festivaluri internaționale și va aduce recunoaștere țării ca și destinație turistică sustenabilă.

Anual, Circuitul CIFFT reunește cele mai bune videouri de promovare din lume într-o competiție remarcabilă pentru a identifica și recompensa cele mai bune spoturi video pentru destinații turistice, produse și servicii, premiate la “Festival of Festivals”, Premiile World Tourism Film Awards, celebrate în València, Spania.

Pe tot parcursul anului, lucrările înscrise participă la festivaluri răspândite în întreaga lume. În fiecare etapă a circuitului, producția este evaluată de un juriu internațional care va decide câștigătorii.

Premiile obținute pe parcursul fiecărei etape vor fi transformate în puncte care acordă acces la listele  CIFFT Rankings, stabilind, la sfârșitul fiecărui an, cele mai bune filme turistice din lume în cinci categorii tematice: Destinații turistice, orașe, regiuni, țări, produse turistice și servicii turistice.

Competiția din 2022 a inclus peste 4000 de videoclipuri din 90 de țări. Printre câștigători se numără Qatar Tourism, Madrid Destino, Turismo Andalucía, Biroul de Convenții din Ungaria, Business Iceland, Lituania Travel, Uganda Tourism Board, și Turism Australia, printre altele.

Circuitul CIFFT este organizat de Comitetul Internațional al festivalurilor de Film din Turism (CIFFT) și aprobat de Organizația Mondială a Turismului, Comisia Europeană de Turism și alte organizații de turism relevante.

Înregistrarea setului de video a fost posibilă prin eforturile comune ale Ministerului Culturii, Agenției de Investiții, suportului strategic al Activității de Susţinere a Competitivității în Industria Uşoară și cea a TurismuluI (MCTA) un proiect EDGE în Moldova, finanțată de USAID și Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern din Moldova și a suportului strategic al Activității de Susţinere a Competitivității în Industria Uşoară și cea a TurismuluI (MCTA) un proiect EDGE în Moldova, finanțată de USAID.

Pentru mai multe informații despre competiție și clasamentul CIFFT, vă rugăm să vizitați  www.cifft.com.  

Inapoi la arhiva noutaților