[ X ]
[ X ]
[ X ]
O școală profesională din suburbia Capitalei a lansat cursuri de formare în domeniul bucătăriei vegane și vegetariene. Cât costă studiile
21 Ianuarie

Școala Profesională Bubuieci a lansat, în premieră, cursuri de formare în domeniul bucătăriei vegane și vegetariene. La lecții se pot înscrie toți doritorii, atât bucătarii care doresc să-și îmbunătățească competențele, cât și persoanele fără experiență, transmite CURENTUL.

Cursurile au o durată de trei luni și includ ore teoretice, desfășurate online pe timp de pandemie, dar și lecții practice, care se vor organiza în laboratorul didactic al instituției dotat cu toate utilajele necesare.

Zinaida Sajin, directoarea Școlii Profesionale Bubuieci, a menționat că ideea de a iniția acest curs este un răspuns la interesul în creștere al societății față de alimentația sănătoasă și echilibrată.

„În cadrul proiectului, participanții vor învăța să aleagă produsele autohtone bio și vor primi informații despre companiile ce promovează modul sănătos de viață. De asemenea, ei vor afla ce reprezintă regimul de alimentație sănătoasă, vor cunoaște bucătăria vegană și vegetariană, după care, vor găti bucate împreună cu specialiștii”, a precizat Zinaida Sajin.

Cursurile vor fi organizate de cadrele didactice profesioniste ale instituției, care au fost instruite de către nutriționista Tamara Șchiopu, fondator și director ECO Local Farmers Martket Moldova și fondator EtnoGastronomica.

Participanții vor achita o taxă de studiu de 3500 lei, din care vor fi procurate produse pentru organizarea instruirii practice.

„Taxa a fost stabilită în baza unui curriculum și aprobată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Această sumă acoperă cheltuielile pentru preparatele bio necesare”, a subliniat directoarea școlii.

Absolvenții vor beneficia și de un Certificat de absolvire a cursului Bucătăriei vegane și vegetariene, care, potrivit sursei, îi va ajuta să se angajeze ulterior în companiile sau restaurante specializate pe acest domeniu.

Menționăm că noul curs de Formare Continuă în domeniul Bucătăriei Vegane și Vegetariene a fost inițiat în cadrul proiectului „Dezvoltarea zonelor rurale în RM” (DevRam), finanțat de Uniunea Europeană.

Lecțiile vor lua start îndată ce se vor forma grupuri de minim 10 persoane.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților