[ X ]
[ X ]
[ X ]
O nouă versiune a platformei votează.md, lansată
31 Octombrie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a lansat, astăzi, versiunea nouă a paginii web www.voteaza.md, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, pagina web www.voteaza.md este o platformă online de educație electorală și un ghid electronic în domeniul electoral.

„CEC pune la dispoziția alegătorilor, dar și a tinerilor care urmează să devină alegători, un site care să le dea răspuns la orice întrebare ce ține de procesele electorale de la noi din țară. Totodată, pagina reprezintă și o platformă pentru publicarea materialelor produse în cadrul diferitor campanii de informare și educație electorală realizate de CEC și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE). Pagina www.voteaza.md conține rubrici, precum: „Procesul Electoral” cu informații despre sistemul electoral mixt, „Secțiile de votare” cu harta și adresele secțiilor de votare de pe teritoriul Republicii Moldova și celor din străinătate, „Fii informat” cu subrubricile ”Legislația electorală” și „Întrebări frecvente”. Tot la ultima rubrică pot fi găsite link-uri către pagini ale unor instituții oficiale și dicționarul „DEX electoral” care conține articole cu noțiuni utile. Alte materiale informative de educație electorală plasate pe site sunt: broșuri, pliante, postere, infografice, spoturi informative și motivaționale. O noutate pentru site este că platforma voteaza.md a fost adaptată pentru persoanele cu dizabilități de vedere și de auz”, se mai spune în comunicat.

Este de menționat că, în următoarele zile urmează și lansarea unei noi versiuni a paginii web oficiale a Comisiei Electorale Centrale www.cec.md.

„Platforma online de educare electorală www.voteaza.md, dar și pagina web oficială a CEC www.cec.md, au fost modernizate în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasadei Marii Britanii la Chișinău, prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților