[ X ]
[ X ]
[ X ]
O nouă campanie PAS: „Împreună spunem NU violenței față de femei!”
22 Noiembrie

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a lansat astăzi, în cadrul unei conferință de presă, campania de sensibilizare a societății și de solidarizare cu femeilor care se fac victime ale abuzurilor – „Împreună spunem NU violenței față de femei!”, informează CURENTUL.

Președintele PAS, Maia Sandu, a declarat că, la 25 noiembrie este Ziua Internațională a Combaterii Violenței față de femei, respectiv această campanie va dura din această dată până la 10 decembrie când este Ziua Internațională a Drepturilor Omului.

Președinta Organizației de Femei Chișinău a PAS, Angela Munteanu-Pojoga, a menționat că Organizația se solidarizează cu femeile victime ale violenței și participă anul acesta în cadrul campaniei „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”.

„Este o acțiune foarte amplă, care se desfășoară în întreaga lume și care se desfășoară în perioada 25 noiembrie-10 decembrie. În acest context, Organizația debutează cu această conferință de presă, prin care ne manifestăm adeziunea față de campanie și în cadrul căreia o să venim cu o serie de acțiuni, concerte, destinate eliminării abuzului față de femei. La 25 noiembrie vom desfășura un flash-mob pe strada Pietonală cu genericul „Seara de veghe anti-violență” – scopul fiind informarea, sensibilizarea și creșterea conștientizării opiniei publice cu privire la gravitatea consecințelor violenței asupra femeie. Vom oferi materiale informative menite să le vină în ajutor. Vom realiza un spot social pentru a scoate în evidență cifrele care vorbesc despre realitatea la acest capitol în țara noastră. Vor fi organizate unele întâlniri cu experți în domeniu, în rezultatul cărora vom veni cu amendamente foarte clare ce țin de legislația în drepturile omului, în special, ce vizează drepturile femeilor”, a precizat ea.

Totodată, Angela Munteanu-Pojoga a menționat că vor desfășura campanii și în localități rurale. „Ne vom vedea cu femeile, le vom oferi fluturași cu date de contact ale instituțiilor care trebuie și sunt menite să le ajute. Vom solicita autorităților locale date statistice despre felul cum sunt gestionate cazurile de violență în familie, în special violență domestică și vom cere responsabilizarea factorilor de decizie”, a punctat ea.

În context, PAS a anunțat că va iniția instruiri de informare și pregătire în domeniul drepturilor femeilor și, ulterior, vor merge în școli și licee pentru a informa adolescenții.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților