[ X ]
[ X ]
[ X ]
O nouă Agenție va fi creată. Efectivul limită va fi în număr de 75 unități
12 Octombrie

Ministerul Apărării intenționează să creeze Agenția pentru Știință și Memorie Militară, transmite CURENTUL.

Proiectul este supus consultărilor publice. Noua Agenție va fi o autoritate administrativă subordonată Ministerului Apărării, prin reorganizarea prin fuziune a Instituției publice „Centrul de Cultură și Istorie Militară” și a Centrului de Cercetări Strategice de Apărare și Securitate din cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Efectivul – limită al Agenției pentru Știință și Memorie Militară va fi în număr de 75 de unități cu un fond anual de retribuire a muncii conform legislației. Personalul Agenției se propune a fi constituit din funcționari publici cu statut special (militari prin contract) (grupul ocupațional C) – 2 unități; personal din domeniul cercetării și culturii (grupul ocupațional E și F) – 25 unități și personal auxiliar (grupul ocupațional H) – 48 unități. Numărul funcțiilor de conducere nu depășește 30% din efectivul limită al acesteia.

De asemenea, se propune excluderea pozițiilor „Departamentul dotări”, „Direcţia inspecţia generală”, „Direcţia analiză şi informaţie”, „Clubul sportiv central al Armatei Naţionale”, „Instituţia publică „Centrul de Cultură şi Istorie Militară””, „Centrul de medicină preventivă” și „Comisia centrală de expertiză medico-militară a Forţelor Armate ale Republicii Moldova”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților