[ X ]
[ X ]
[ X ]
O femeie și-a comandat soțul, cu care era în proces de divorț, să fie șantajat pentru a-i lasă mai multe afaceri
14 Februarie

Polițiștii în comun cu procurorii au stopat acțiunile de șantaj și amenințare cu moartea comise de un bărbat în vârstă de 40 de ani. Victima era șantajată sub pretextul deposedării de avere, la comanda soției, cu care se afla în proces de divorț, transmite CURENTUL.

Suspectul, un bărbat în vârstă de 40 ani, locuitor al capitalei, a fost reținut în flagrant de către polițiști și procurori, în timp ce amenința victima cu moartea și constrângere fizică.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație efectuate de către ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, au stabilit că, comanditarul infracțiunii de șantaj, o femeie în vârstă de 36 ani, fiind în proces de divorț cu soțul acesteia, un bărbat în vârstă de 38 ani și aflându-se în conflict de partajare a averii dobândită în timpul căsătoriei, s-a adresat la suspect, pentru ca ultimul, prin amenințări cu aplicarea violenței și moarte, să-l impună pe soțul său să se dezică de casa de locuit, automobile și mai multe afaceri.

Astfel, urmărind scopul dobândirii bunurilor altei persoane prin șantaj, autorul infracțiunii, pe o perioadă de două luni, în comun cu alte persoane, amenința cu moartea și constrângere fizică și psihică, victima, dar și rudele acestuia.

La 13 februarie curent, datorită acțiunilor prompte ale polițiștilor, acțiunile ilegale ale bănuitului au fost prevenite. Astfel, în timpul unei întâlniri organizate în prealabil a victimei cu suspectul, însoțit de un alt bărbat în vârstă de 51 ani, într-un local din centrul capitalei, primul a fost reținut în flagrant de către polițiști, cu suportul ofițerilor BPDS ,,Fulger”.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comiterea infracțiunii de șantaj, iar persoanele culpabile riscă închisoare de la 5 la 7 ani cu amendă în mărime până la 67 500 lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților