[ X ]
[ X ]
[ X ]
O delegație PDM, în Germania. Află care a fost scopul vizitei!
23 Aprilie

Partidul Democrat din Moldova (PDM) salută alegerea doamnei Andrea Nahles în funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat din Germania (SPD), informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, o delegaţie a PDM, condusă de deputat Violeta Ivanov, a fost prezentă la conferinţa dedicată alegerilor din cadrul Partidului Social Democrat din Germania.

„Violeta Ivanov a transmis noului preşedinte al SPD felicitările personale ale liderului PDM, Vlad Plahotniuc, subliniind în acest context bunele relaţii care există între Partidul Democrat din Moldova şi Partidul Social Democrat din Germania.

„Am ţinut s-o felicităm pe doamna Nahles pentru victoria ei şi pentru performanţa de a fi prima femeie lider al SPD. În acelaşi timp, în perioada vizitei delegaţiei noastre în Germania, am avut ocazia să discutăm cu mai mulţi lideri social-democraţi germani despre viitorul social-democraţiei şi al relaţiilor moldo-germane. Ţin să menţionez în special întrevederea cu Olaf Scholz, vice-cancelarul şi ministrul de Finanţe al Germaniei, căruia i-am mulţumit pentru suportul financiar oferit Republicii Moldova de către Germania şi Uniunea Europeană”, a spus Violeta Ivanov.

Potrivit sursei, au avut loc convorbiri şi cu mai mulţi reprezentanţi ai Bundestagului, lansând o serie de invitaţii pentru a vizita Moldova, inclusiv pentru a observa alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an.

„În marja Conferinţei, delegaţia PDM a avut întâlniri cu Elke Ferner, preşedinta Organizaţiei de Femei a SPD, Hubertus Heil, Ministrul Federal al Muncii şi Afacerilor Sociale, Axel Schäfer, membru al Consiliului Europei, Christine Lambrecht, membră a Bundestagului şi Pedro Sánchez, vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților