[ X ]
[ X ]
[ X ]
O delegație din SUA în vizită de documentare la AGEPI. Despre ce a fost informată
29 Octombrie

La Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a avut loc vizita de documentare a delegației Reprezentanței pentru Comerț a Statelor Unite ale Americii (USTR), condusă de Dan Mullaney, Asistent al Reprezentantului Comercial SUA pentru Europa şi Orientul Mijlociu, transmite CURENTUL.

În cadrul întrevederii, delegația USTR a fost familiarizată cu ultimele evoluții în domeniul proprietății intelectuale din Republica Moldova, discuțiile axându-se în special pe asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală (DPI) și rolul Agenției pe această dimensiune.

De asemenea, delegația SUA a fost informată despre legislația și mecanismul asigurării respectării DPI în Republica Moldova, competențele oficiului de proprietate intelectuală și a organelor de punere în aplicare a drepturilor de proprietate intelectuală, precum și relațiile de conlucrare între acești actori în vederea combaterii fenomenului contrafacerii și pirateriei în Republica Moldova.

Un subiect aparte al discuțiilor a constituit protecția drepturilor de proprietate intelectuală la frontieră. Prezent la reuniune, reprezentantul Serviciului Vamal a oferit informații referitoare la implementarea mecanismului de asigurare a DPI la frontieră, inclusiv date statistice actualizate privind cererile de intervenție gestionate de Serviciul Vamal, precum și reținerile de mărfuri susceptibile a fi contrafăcute.

La final, părțile prezente la întrevedere au reiterat interesul de menținere și consolidare a relațiilor de cooperare pe segmentul proprietății intelectuale, accentuând importanța acesteia în dezvoltarea economică și tehnologică a ambelor țări.

Menționăm că, vizita reprezentanților USTR se încadrează în programul de întâlniri bilaterale ale delegației SUA care participă pe 29 octombrie la Comitetul mixt moldo-american de cooperare economică.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților