[ X ]
[ X ]
[ X ]
O delegație CEC se află într-o vizită de studiu la Viena
22 Noiembrie

În perioada 21-22 noiembrie curent, o delegație a Comisiei Electorale Centrale (CEC), condusă de vicepreședinta Comisiei, Rodica Ciubotaru, se află într-o vizită de studiu la Viena, Republica Austria, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, din delegație fac parte: Veaceslav Agrigoroae, secretarul Comisiei, membrii Vadim Filipov și Vladimir Șarban, funcționari din cadrul Aparatului Comisiei și ai Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral, dar și ai CEC din UTA Găgăuzia.

„Scopul vizitei constă în participarea la un atelier de lucru cu genericul ”Asigurarea integrității procesului electoral”, eveniment organizat cu suportul Consiliul Europei. Pe parcursul a două zile, membrii delegației se vor familiariza cu experiența austriacă în domeniul electoral și anume: votarea de peste hotare, rolul partidelor politice în asigurarea unor alegeri libere și corecte, mass-media și campania electorală, înregistrarea alegătorilor, planificarea strategică privind cooperarea electorală. Membrii Comisiei Electorale Centrale au întreprins o vizită de curtuoazie și la Ambasada Republicii Moldova în Republica Austria. Întrevederea cu Excelența Sa Ambasadorul Victor Osipov a constituit o bună oportunitate pentru realizarea unui schimb de informații despre pregătirile pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 și acțiunile ce preced ziua scrutinului, astfel încât să fie create condiții optime pentru ca cetățenii noștri aflați în Austria să-și poată exercita liber și nestingherit drepturile de alegător”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților