[ X ]
[ X ]
[ X ]
O companie germană din domeniul automotive și-a lansat activitatea în cadrul ZEL „Bălți”
4 Septembrie

Compania germană Magnetec Components SRL, parte a concernului german Magnetec-Gesellschaft für Magnettechnologie mbH, și-a lansat, astăzi, activitatea în cadrul Zonei Economice Libere (ZEL) Bălți. La eveniment a participat ministrul Economiei și Infrastructurii, reprezentanți ai ZEL Bălți și ai companiei germane, transmite CURENTUL.

Până la ora actuală, Magnetec Components SRL a reușit să deschidă în Moldova peste 70 de locuri de muncă, investiția totală fiind de cca 5 milioane USD.

La evenimentul de deschidere, Sergiu Railean a declarat că Republica Moldova are un potențial investițional, care trebuie valorificat și dezvoltat în pofida tuturor provocărilor. „Mă bucur de fiecare dată când un nou investitor decide să-și extindă afacerea în Republica Moldova. Noi depunem eforturi pentru a crea condiții confortabile pentru investitorii străini, iar faptul că aceștia aleg țara noastră ca destinație pentru business, este o confirmare că ne reușește”, a spus Sergiu Railean.

În cadrul evenimentului, administratorul Zonei Economice Libere Bălți, Marin Ciobanu, a mulțumit Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru suportul acordat în implementarea cu succes a proiectelor investiționale menite să contribuie la creșterea economică a țării și asigurarea bunăstării sociale.

Magnetec-Gesellschaft für Magnettechnologie mbH este o companie cu renume mondial specializată în producerea bobinelor inductive pentru industrii constructoare de mașini, surse regenerabile, electrotehnică, precum și industria automotive. Printre clienții săi sunt companii precum Siemens, Aptiv, Bosch, inclusiv și clienți din industria automotive cum ar fi Tesla, Volkswagen, Daimler și Ford.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților