O selecție de mărci poștale, plicuri și cărți poștale, emise din 1991 și până în prezent, sunt expuse la Parlament. Expoziția specială „Marca poștală – atribut al suveranității țării” aduce în prim-plan bogata moștenire poștală a țării noastre și celebrează importanța și semnificația mărcilor poștale, în contextul Zilei Internaţionale a Poştei, marcată anual la data de 9 octombrie.
Expoziția prezintă serii impresionante de mărci poștale emise în perioada 1991-2023, plicuri „prima zi a emisiunii”, plicuri și cărți poștale cu marca fixă, alături de alte piese poștale semnificative. Fiecare element expus reprezintă o poveste, un simbol al istoriei noastre, care ilustrează evoluția și diversitatea însemnelor poștale ale Republicii Moldova de-a lungul anilor.
La 23 iunie 1991, în ziua primei aniversări de la proclamarea suveranității Republicii Moldova, a fost dat startul emiterii mărcilor poștale, marcând astfel începutul unei tradiții remarcabile. Prima emisiune introdusă în circuitul poștal a fost compusă din trei mărci poștale ce ilustrează simbolurile de stat – Stema și Drapelul. De atunci și până în prezent, au fost emise 1300 de mărci poștale, 326 de plicuri cu marca fixă, 178 de cărți poștale cu marca fixă și 682 ștampile poștale ocazionale. Aceste piese poștale diversificate acoperă o gamă largă de tematici, de la evenimente de ordin național și internațional, personalități marcante, la reprezentări ale florei, faunei, sportului și multe altele.
Expoziția „Marca poștală – atribut al suveranității țării” este organizată de Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei”, care marchează, în acest an, 30 de ani de la fondare. Aceasta va fi deschisă pentru vizitatori până la sfârșitul lunii octombrie.