[ X ]
[ X ]
[ X ]
Numărul persoanelor care solicită adăpost la Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil din Capitală a crescut de două ori
18 Ianuarie

Primăria municipiului Chișinău informează că, odată cu stabilirea temperaturilor scăzute, numărul oamenilor care solicită un adăpost la Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil, a crescut de două ori, transmite CURENTUL.

Potrivit autorităților publice locale, la Centru se află la moment 73 de persoane, care beneficiază de hrană caldă de 3 ori pe zi, precum și de îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă.

În perioada 01.11.2020 – 31.03.2021, instituția prestează servicii non-stop, pe timp de zi și de noapte. Capacitatea acesteia este de 134 de locuri.

Pentru a evita cazurile de hipotermie printre oamenii fără adăpost, cetățenii sunt îndemnați să anunțe despre aceste probleme la numărul unic pentru apeluri de urgență „112”.

Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil reprezintă o instituție bugetară de profil socio-medical, care oferă, gratuit, asistență temporară persoanelor fără domiciliu stabil, fără venituri sau cu venituri insuficiente pentru asigurarea necesităților de trai zilnice.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților