[ X ]
[ X ]
[ X ]
Numărul cetățenilor care solicită repatrierea este mare. MAEIE va organzia și în continuare rute charter
22 Aprilie

În urma eforturilor Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, a Guvernului, partenerilor externi și a dialogului bilateral și multilateral, până acum au fost organizate 130 de misiuni de repatriere a cetățenilor de peste hotare: 40 – pe cale aeriană și 90 – pe cale terestră. În total 15 324 cetățeni ai Republicii Moldova au ajuns în siguranță acasă, transmite CURENTUL.

Cifrele au fost oferite de ministrul de Externe, Oleg Țulea, care a menționat că numărul cetățenilor care solicită asistență prin chestionarul online, dar și prin linia fierbinte a Ministerului rămâne în continuare destul de mare.

„Ne vom concentra pe aceste misiuni de repatriere și în următoarele săptămâni. CSE a autorizat noi curse charter, chiar azi una va fi operată din Londra, mâine – din Milano și Moscova, 24 aprilie – din Paris și Nisa, 25 aprilie – din Moscova și Barcelona, pentru săptămâna viitoare vor fi operate curse din Londra, Paris, Milano, Moscova, Dublin. Depunem eforturi să organizăm cursă din SUA pentru repatrierea cetățenilor din America de Nord”, a spus Oleg Țulea.

Totodată, ministrul s-a referit la acordarea ajutorului extern. „Misiunile diplomatice au lansat apeluri către partenerii externi în vederea obținerii suportului necesar pentru consolidarea sistemului medical. Eforturile au dat rezultate. Am primit asistență din mai multe state. În următoarele zile vor ajunge loturile de ajutoare din partea OMS. MAEIE continuă discuțiile privind acordarea asistenței macrofinanciare din partea UE. Mulțumim partenerilor noștri”, a spus Oleg Țulea.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților