[ X ]
[ X ]
[ X ]
Numărul cazurilor de gripă sezonieră, în scădere
13 Februarie

În săptămâna a șasea a anului curent s-a atestat o creștere cu 15,8% a cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) față de săptămâna precedentă, înregistrându-se 13172 de îmbolnăviri. Totodată se constată și o majorare a numărului de internări cu 6,5%, în raport cu săptămâna trecută. 390 de persoane, majoritatea copii, au fost spitalizate cu IACRS.

În perioada 5-11 februarie curent a scăzut numărul cazurilor de gripă sezonieră cu 11,2% comparativ cu săptămâna precedentă, fiind înregistrate 254 de îmbolnăviri.

De asemenea, pentru a șasea săptămână consecutiv se atestă o descreștere continuă a numărului de persoane infectate cu COVID-19, fiind înregistrate 378 de cazuri – cu 17,8% mai puține în raport cu săptămâna anterioară. În același timp au fost înregistrate patru cazuri de deces.

Pentru a evita îmbolnăvirile, recomandăm respectarea, în continuare, a măsurilor de profilaxie: evitarea aglomerațiilor; purtarea măștilor de protecție, în special în transportul public și în alte locuri aglomerate; respectarea distanței, de cel puțin un metru, față de persoanele care tușesc sau strănută; aerisirea periodică a încăperilor; respectarea igienei mâinilor, a etichetei tusei şi strănutului și adresarea la medic în cazul apariției primelor simptome de boală compatibile cu gripa sezonieră, infecții respiratorii acute sau COVID-19.

Inapoi la arhiva noutaților