[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nu vor mai fi amenajate secții de vot în incinta grădinițelor și căminelor studențești
21 Septembrie

Premierul Ion Chicu, astăzi – în urma tradiționalei ședințe cu Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, a venit cu unele declarații de presă cu privire la următoarele alegeri prezidențiale, informează CURENTUL.

„Noi depunem toate eforturile ca alegerile acestea să fie desfășurate în mod democratic, conform celor mai înalte standarde internaționale”, a declarat Chicu.

În același timp, el a făcut un apel către politicieni: „Am constatat că unele forțe politice continuă atacurile asupra Comisiei Electorale Centrale (CEC), neîntemeiate – în opinia mea. De aceea, eu fac apel către toți acei responsabili – către politicieni, să nu fraudeze alegerile prin insinuări că alegerile se fraudează. De aceea, când unii politicieni ies cu învinuiri despre fraudare să aducă probe. Eu am informat și unii ambasadori străini despre aceste atacuri periculoase asupra Comisiei Electorale Centrale”.

Ce ține de desfășurarea alegerilor, Chicu a spus că acestea vor continua să aibă loc în școli, dar nu și în grădinițe sau cămine studențești. „S-a discutat și despre punerea la dispoziție a secțiilor de votare pe teritoriul Republicii Moldova, aproape 40% sunt școli și grădinițe. În condițiile pandemiei, avem și aici o problemă. Am discutat că în acele birouri care sunt amplasate în instituțiile de învățământ general se vor putea desfășura alegerile, dar vom putea extinde vacanța copiilor pentru ca să se poată petrece acele măsuri de dezinfectare. Cu siguranță, nu permitem petrecerea alegerilor în incinta grădinițelor, doar în Chișinău sunt 32 de birouri electorale amplasate în grădinițe. CEC și autoritățile statului identifică alte spații pentru aceste birouri electorale. De asemenea, nu se va permite petrecerea alegerilor în căminele studențești”, a precizat Chicu.

De menționat că, alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie curent.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților