[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nu va publica informații pe parcursul zilei alegerilor! Promo-LEX: Vom publica rapoarte, după închiderea secțiilor de vot
22 Februarie

Asociația Promo-LEX anunță că nu va publica rapoarte pe parcursul zile de 24 februarie – ziua în care vor avea loc alegerile parlamentare, „ținând cont de normele restrictive de la Comisia Electorală Centrală (CEC)”, informează CURENTUL.

„Cu regret, în acest scrutin nu vom reuși să venim cu informații pe parcursul zilei alegerilor, ținând cont de normele restrictive. CEC declară că observatorii sunt obligați să se abțină să facă orice fel de declarații până la închiderea secțiilor de votare. Ținând cont de aceasta, am decis să nu organizăm conferințe de presă publice în ziua alegerilor, dar vom continua activitatea noastră. Vom elabora acele rapoarte, le vom trimite organelor electorale. Ei fiind în drept să califice aceste rapoarte și, eventual, să intervină. La fel, colegii noștri din teritoriu se vor abține să facă declarații pentru mass-media”, a declarat directorul de Program Promo-LEX, Pavel Postica.

În același timp, el a comunicat când vor fi publicate rapoartele efectuate.

„Vom delega observatori în toate secțiile de votare. Vom monitoriza scrutinul parlamentar și în afara secțiilor de votare, ținând cont că în ziua alegerilor este permisă agitația. După închiderea secțiilor de votare, vom publica toate rapoartele din ziua alegerilor”, a conchis Postica.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților