[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nu au bani, dar sunt gata să participe la alegerile parlamentare: „Vom înnoi comitetul executiv și vom…”
13 Iunie

Partidul politic „Patria”, condus de ex-ambasadorul Moldovei în România, Emilian Ciobu, va participa la viitoarele alegeri parlamentare, cu toate că formațiunea trece printr-o criză financiară acută. Liderul partidului, demult nevăzut pe arena politică, este sigur că formațiunea mai are suficienți susținători pentru a participa la alegeri.

„Noi acum verificăm lucrurile astea dar o să avem vreo 5-6 mii cel puțin, cât trebuie să intrăm în alegeri vom avea”, a declarat Emilian Ciobu pentru CURENTUL.

Întrebat de ce partidul „Patria” a dispărut de pe radarul politic, Emilian Ciobu a invocat problemele de finanțare.

„Nu ne-am manifestat pentru că nu avem bani. Din ce să întrețin partidul? Din pensie? În țările europene, întâi de toate se dau la cei care nu sunt în Parlament , dar la noi partidele din Parlament împart banii între ei. Partidul lucrează în teren. Noi vom înnoi comitetul executiv și pe urmă vom ieși în presă. Cred că luna viitoare vom prezenta oficial”, a declarat Emilian Ciobu.

Partidul „Patria” a fost înregistrat de Ministerul Justiţiei la 12 septembrie 2014 cu circa trei luni de zile înainte de alegerile parlamentare din noiembrie acelaşi an.

După înregistrarea noii formaţiuni politice la Ministerul Justiţiei, la 13 octombrie 2014 Partidul „Patria” a fost înregistrat în calitate de concurent electoral pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. În lista de candidaţi prezentată la Comisia Electorală Centrală figura pe primul loc omul de afaceri Renato Usatîi.

Inspectoratului General de Poliţie, potrivit căreia Partidul „Patria” a folosit în campania electorală mijloace băneşti cu provenienţă din străinătate, Comisia Electorală Centrală a propus Curţii de Apel Chişinău să excludă din campania electorală Partidul „Patria”, decizie aprobată chiar a doua zi şi confirmată de Curtea Supremă de Justiţie la 29 noiembrie 2014.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților