[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nu ai luat BAC-ul? Nu e grav! Te poți înscrie la facultate și fără diploma respectivă!
20 Iunie

Puțină lume cunoaște, dar admiterea la facultate se poate face și în lipsa diplomei de bacalaureat. Opțiunea este valabilă în cazul absolvenților de colegiu sau ai centrului de excelență, care dețin diplome de studii de specialitate, informează CURENTUL.

Potrivit Regulamentului – Cadru privind organizarea admiterii, aprobat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în aprilie curent, anul acesta se mai permite admiterea în baza diplomei de colegiu, la orice facultate și universitate de stat din țară, indiferent de specialitatea absolvită, întrucât din Regulamentul – Cadrului au dispărut noțiunile de profil și fără profil. Categoriile respective de candidați participă la concursul de admitere pe locurile planificate pentru deținătorii diplomelor de studii profesionale.

De asemenea, potrivit regulamentului: deținătorii diplomelor de bacalaureat sunt mai avantajați în ceea ce privește cota-parte la înmatriculare la studii superioare, 90 și 10 la sută respectiv.

Locurile de înmatriculare la studii cu frecvență redusă nu se vor diviza pe cote (90% și 10%) la admitere. Categoriile de candidați admiși la studii cu frecvență redusă vor fi stabilite de către instituțiile de învățământ superior, în funcție de numărul de locuri prevăzute în planurile de înmatriculare și opțiunile din cererile depuse de candidați.

În 2018, instituţiile de învăţământ superior din ţară pot să-şi stabilească termenele de admitere în perioada 21 iulie – 31 august.

Dima Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților