[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noutate importantă de la Președinție pentru arhiepiscopul de Tiraspol și Dubăsari
6 Septembrie

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a acordat, prin decretul din 27 august, cetățenia R. Moldova unui arhiepiscop născut în Federația Rusă, transmite CURENTUL.

În decret se spune că președintele a acordat cetățenia arhiepiscopului de Tiraspol și Dubăsari Sava (Sergey Volkov), care s-a născut în 1958 în Federația Rusă.

Consilierul Președintelui în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale, Maxim Lebedinschi, nu a putut să ne ofere mai multe informații despre acordarea acestei cetățenii.

Arhiepiscopul Sava s-a născut la 27 septembrie 1958, în Mordovia. Este absolvent al şcolilor teologice din Moscova. Din anul 1986 intră în monahism şi urmează toate treptele în slujirea sacerdotală. În anul 1995 este hirotonit în treapta de episcop, fiind vicar patriarhal. Din martie 2010 este numit episcop eparhiot al eparhiei de Tiraspol şi Dubăsari. În 2013 Patriarhului Kiril i-au coliturghisit ÎPS Mitropolit Vladimir, precum şi PS Episcop Sava, din partea Mitropoliei Moldovei. După vohodul mic episcopul de Tiraspol şi Dubăsari a fost avansat în treapta de arhiepiscop.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților