[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noul ministru al Sănătății, prezentat: Mă întristam uneori că nu eram utilă acasă
17 Iunie

Noul ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Ala Nemerenco, astăzi, a fost prezentată colectivului, de Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, informează CURENTUL.

Maia Sandu a comunicat problemele din sistem. „Suntem cu toții conștienți cât de mari sunt provocările în sistem, în special pornind de la faptul că specialiștii pleacă din țară. Înțelegem de ce pleacă, din cauza motivației proaste, din cauza condițiilor de lucru. Doamna ministru are experiență în sector, cunoaște lucrurile în profunzime. Eu sunt adepta modului sănătos de viață și, cred că, trebuie să investim în prevenirea bolilor”, a declarat Sandu.

Prin urmare, Ala Nemerenco a vorbit despre experiența sa din domeniu.

„Cea mai grea povară este de a nu dezamăgi așteptările oamenilor. Eu am niște puncte de mult stabilite, chiar dacă în ultimii 3 ani m-am aflat în afara țării, și mă întristam uneori că ofeream consultări pentru 4-5 guverne ale altor țări – în reformarea sistemelor de sănătate – și nu eram utilă acasă”, a comunicat ministrul.

Totodată, Maia Sandu s-a referit la fuzionarea Ministerului Sănătății cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei. „Eu cred că a fost o decizie proastă fuzionarea celor 2 ministere, noi am mai trecut prin asemenea fuzionări, noi am văzut că rezultatele sunt proaste. Eu am să optez pentru separarea acestor două ministere, pentru că sunt agende complicate pe fiecare dimensiune”, a conchis Sandu.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților