[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noi observatori și interpreți, acreditați pentru alegerile parlamentare
20 Februarie

Comisia Electorală Centrală (CEC), astăzi, a aprobat acreditarea mai multor observatori naționali și internaționali pentru alegerile parlamentare din 214 februarie, informează CURENTUL.

Astfel, au fost acreditate 52 de persoane în calitate de observatori naționali din partea concurentului electoral Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS” în afara Republicii Moldova. Alte 27 de persoane au fost acreditate în calitate de observatori naționali din partea concurentului electoral Platon Tatiana, candidat la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în secțiile de votare constituite în afara Republicii Moldova.

În același timp, 158 de persoane au fost acreditate în calitate de observatori naționali din partea Asociației obștești „MIRAD”. La fel, încă 160 de persoane vor fi observatori naționali din partea Asociației obștești „Promo-LEX”.

2 persoane au fost aprobate pentru a fi observatori naționali din partea Asociației obștești „Reprezentanța în Moldova a National Democratic Institute din SUA”. La fel, 2 persoane vor fi de la Asociația „Expert Forum” din România

Prin urmare, 52 de interpreți, pentru alegerile parlamentare, vor fi din partea Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (OSCE/BIDDO).

2 persoane – de la Comisia Electorale din Republica India, iar alte 8 – din partea Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO).

Totodată, 11 persoane au fost acreditate în calitate de observatori internaționali din partea Asociației obștești „Reprezentanța din Moldova a International Republican Institute din SUA”.

În calitate de interpreți din partea Ambasadei Republicii Polone în Republica Moldova vor fi 11 persoane. Pe când de la organizația „Silba – Initiative for Dialogue and Democracy” – 9 persoane.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților