[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noi membri în PUN: „PL este un partid pro-românesc, pe când PUN este un partid românesc”
16 Februarie

Organizația municipală Chișinău a Partidului Unității Naționale (PUN) a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre aderarea la partid a primarului comunei Băcioi, împreună cu viceprimarul și alți 7 consilieri, informează CURENTUL.

Președintele Organizației municipale Chișinău al PUN, Cornel Pântea, a precizat că partidul ar fi în discuții și cu alți primari.

„Mă bucur să vă pot anunța că, începând de astăzi, domnul primar al comunei Băcioi, Vitalie Șalari, viceprimarul și 7 consilieri ai comunei Băcioi, au aderat la proiectul politic PUN și au devenit membri a partidului. Fac un îndemn si spre alți primari să le urmeze exemplul și vreau să vă spun că au făcut această aderare deschis, cu fruntea sus, nu cu privire în jos, cum au făcut-o alți primari, plecând de la o formațiune politică la alta. Ei înțeleg că Unirea Republicii Moldova cu România este, de fapt, unica soluție pentru a avea un trai mai bun, o justiție corectă, un viitor. Astăzi, Republica Moldova nu mai poate exista ca stat, Republica Moldova are nevoie de o țară puternică cum este România. Suntem în discuții de a adera la PUN și cu alți primari, avem deja structuri create. Unii primari ar face pasul asta și mâine, dar undeva ceva îi ține să facă acest pas”, a precizat acesta.

Primarul comunei Băcioi, Vitalie Șalari, a oferit mai multe detalii despre declarația ce a fost adoptată pentru a adera la PUN. „Sunt la al 2-lea mandat al comunei Băcioi, vreau sa vă declar că, în urma evoluțiilor politice, economice și sociale din Republica Moldova, conștientizând faptul că reunificarea Republicii Moldova cu România reprezintă unica soluție cu care se confruntă cetățenii dintre Prut și Nistru, noi am decis aderarea la PUN. Decizia este una asumată. Lista consilierilor va continua, fiindcă sunt consilieri, care nu au reușit să semneze. Noi ne-am asumat toată responsabilitatea pentru decizia care am luat-o la acest partid, în fruntea căruia este Traian Băsescu. Sperăm foarte mult ca noi într-adevăr să aducem lucrurile bune la noi acasă. Republica Moldova a ajuns la un capăt de drum și eu ca primar nu mai văd altă șansă, decât Unirea. Ne-am alăturat la PUN, fiindcă acum toate șansele unioniștilor se îndreaptă către Traian Băsescu. Sper că vom beneficia de sprijinul fraților de peste Prut”, a declarat Primarul.

Președintele Organizației municipale Chișinău al PUN a comunicat cauza părăsirii Partidului Liberal de către primar, viceprimar și consilierii comunei Băcioi. „Din păcate, au uitat de ei, e nevoie de ei, atunci când vine o campanie electorală, asta și i-a determinat sa facă acest pas. De jure erau membri ai Partidului Liberal, de facto – nu se simțeau membri a PL. Partidul Liberal, după părerea mea, de mult nu mai reprezintă unionismul în Republica Moldova”, a menționat el.

Primarul comunei Băcioi a ținut să precizeze care ar fi diferențele dintre cele 2 partide: PUN și PL. „Partidul Liberal este un partid pro-românesc, pe când PUN este un partid românesc, aici este marea diferență”, a conchis acesta.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților